Pool garden in Parasporos


A villa in Parasporos is a part of a small complex where all houses benefit from a great common swimming pool on the North side of the land and gardens are facing the pool and have views towards the blue sea.

The owners who have small children wanted to create a garden that does not obscure the views and match the rest of the fields and gardens around. Most importantly the wanted to have a “journey” down the lane to the pool and from there to the beach.

We had to take into consideration that they love to go round barefoot, and also take plunges at nighttime so sufficient lighting was necessary too.

This project was completed in 2018 and a year later we designed and built the back of the garden where a new wind protected sitting area has been made by sacrificing half of the parking and a herb garden planted with direct access to the kitchen. In the private courtyard far from curious eyes, a jacuzzi was built, designed by us and constructed by our contractors Piscines Ideales. This project is still in progress and not complete as of May 2019.

 Before photos of the front and back garden

After photos

Garden design plans